Wij zijn de hele maand november op Ameland te vinden bij vakantiepark Boomhiemke, Jan Roepespad 4,  Hollum. We gaan je verleiden in het proces van kunst maken te stappen, iets moois mee naar huis te nemen en een foto ervan achter te laten! Kom kijken!
Je kunt je ook opgeven voor een tweetal workshops:

Workshop glas graveren en monoprinten
Op vrijdagen 8, 15, 22 en 29 november
Proeven aan het ambacht glas graveren aan het wiel en heerlijk knoeien met inkt en een drukpers.
Iedere deelnemer krijgt de gelegenheid een kleine tekening op glas te maken aan de graveermachine. Deze machines stonden vroeger rij aan rij in de glasfabrieken om het glaswerk van decoratie te voorzien.
Daarnaast maakt ieder een aantal monoprints. Monoprinten is een druktechniek waarbij je telkens maar 1 unieke afdruk op papier maakt.
Waar het glas graveren een vrij technische handeling is, gaat het monoprinten volledig intuïtief.  De glasgravure wordt met één van de monoprints tot een geheel gemaakt. En je zult zien: de gravure en de print versterken elkaar.
We starten om 10 uur met koffie en een korte uitleg van beide technieken. Om de beurt gaat iedere deelnemer graveren. Alle deelnemers knoeien en experimenteren met de druktechniek en om 12 uur gaan we de beide technieken combineren. Tot slot maken we een kleine tentoonstelling van de resultaten en nemen die rond half 1 mee naar huis.
Maximaal 6 deelnemers
Kosten € 50, inclusief koffie/thee en materialen

nog meer te doen

Back to Top